CNC işleme merkezi için bir Açı Kafası Nasıl Seçilir?

Açılı Kafalar olmadan; gerekli eksen yerleştirilmeden CNC İşleme Merkezleri'nde herhangi bir açıda Delme, Kılavuz Çekme, Frezeleme…

5 Nisan 2022

CNC İşleme Merkezi için Açılı Kafalar Nasıl Seçilir?

Açılı Kafalar olmadan; gerekli eksen yerleştirilmeden CNC İşleme Merkezleri'nde herhangi bir açıda Delme, Kılavuz Çekme, Frezeleme, Kanal Açma işlemleri maliyetli olabilir. Yeni bir CNC Takım Tezgahı yatırımı veya döner tabla yatırımı gibi maliyetli çözümlere rağmen, Açılı Kafalar fiyatları bu tür işlemleri iki eksenli takım tezgahından ziyade daha ekonomik bir çözüm sunacaktır.

Açı Kafalar, MAS 403 BT, BBT, DIN69871 SK, DIN 69893 HSK ve CAT gibi çeşitli mil tiplerine uygun olarak her türlü dikey ve yatay CNC İşleme Merkezleriyle uyumludur.

Sabit Açılı Kafa Tipleri

  • 90º Sabit Açılı Kafalar
  • Genişletilmiş Açı Kafaları
  • Çift Çıkışlı Sabit Açılı Kafalar
  • İnce Sabit Açılı Kafalar
  • Ağır Operasyonlar için Sabit Açılı Kafalar
  • Flanş Montaj Açısı Kafaları

Açı Ayarlı  Açılı Kafa Tipleri

  • Ayarlanabilir Açılı Kafalar (Pens adaptörü çıkışı ile)
  • Ağır işler için ayarlanabilir açılı kafalar (ISO40 tutucu çıkışı, flanşlı)

90º Sabit Açılı Kafalar

En yaygın kullanılan Açılı Kafa tipidir. Delme, kılavuz çekme, frezeleme, kanal açma gibi işlemleri 3 eksenli dik işleme merkezlerine yanal olarak gerçekleştirme olanağı sağlar. 40 Konik CNC tezgahının ATC (otomatik tutucu değiştirici) taşıma kapasitesi genellikle 8 kg civarındadır. ER11, ER16, ER25 gibi daha küçük çıkışlı Açılı Kafalar, çoğunlukla bu ağırlık altında oldukları için bir magazine gönderilebilir.

Ayarlanabilir Açılı Kafalar

Ayarlanabilir Açılı Kafalar +/-90 ° (GT Serisi) arasındaki herhangi bir açıya sabitlenebilir. Böylece operasyonlarınızda maksimum esnekliğe sahip olacaksınız. Hareketli bir gövdeye sahip olduğu için ağır operasyonlar için önerilmez. Bu durumda, daha yüksek torklu sabit açılı bir kafa tercih edilmelidir.

Tüm Gısstec Motion Açılı Kafa tipleri, konik eksen etrafında 360 ° indeksleme özelliğine sahiptir. Böylece gövde, mil ekseni etrafında 360 ° döndürülebilir ve istenen açıda sabitlenebilir. Ayrıca açılı kafaların çoğu magazine gönderilebildiğinden seri üretim için hızlı ve pratik bir çözüm sunar. İş için özel olarak üretilen açılı kafalar seri üretim için idealdir.

İş parçasının teknik çizimine göre üretilen özel kafalar, birim zaman başına üretim sayısını katlayarak kısa sürede kendileri için ödeme yapar. İş parçaları genellikle çeşitli çap ve derinliklerde işlemleri içerir. Her üreticinin düşündüğü ilk şey, işlediği iş parçasını en hızlı ve en ekonomik şekilde üretmektir. Rekabetin her geçen gün arttığı ve küreselleştiği günümüz dünyasında bu faktörler daha da önem kazanmaktadır.

Açılı Kafamı ATC ile kullanabilir miyim?

Açılı kafaları magazine gönderirken, ATC (Otomatik Takım Değiştirici) kolu magazine milden taşırken ve kafa magazine dönerken herhangi bir çarpışma olup olmadığı kontrol edilmelidir. Normal tutucuların aksine, tork kolu ve uzatma çıkışları ve kesici takımlar açılı kafaların teorik çapını genişletir. Dar tasarımlı bazı dergilerde, özellikle köşe dönüşlerinde veya ATC kolunun mil ile dergi arasındaki geçiş alanında çarpışma riski olabilir.